Asociația Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
gratii4

Cele trei graţii upload, la Naţionalul timişorean

Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara găzduieşte prima premieră a anului 2018: „Cele trei graţii” – un spectacol de şi cu Mălina Petre, Mirela Puia şi Luminiţa Tulgara.

După Rubens, Rafael şi Botticelli, e timpul pentru o nouă imagine a celor trei graţii. Mai puţin celebre, mai puţin strălucitoare decât fiicele lui Zeus, nu foarte răsfăţate de viaţă şi nu prea prospere, Cele trei graţii ale autorului rus Valentin Krasnogorov caută şi ele, cu nu mai puţin şarm, fericirea. O comedie plină de sensibilitate despre micile probleme care apar atunci când sufletul aleargă mult mai iute decât trupul, iar speranţa are de luptat cu inerţia, cu tabieturile şi cu oglinzile strâmbe ale neîncrederii în sine.

Dincolo de poveştile pe cât de comice, pe atât de profund umane ale personajelor lui Valentin Krasnogorov, cunoscut dramaturg rus, spectacolul „Cele trei graţii” reprezintă, în egală măsură, un proiect teatral deschis, curajos, realizat de trei actriţe redutabile ale Naţionalului timişorean. Prezenţe stabile, puternice şi, nu mai puţin, personalităţi artistice flamboaiante, Luminiţa Tulgara, Mălina Petre şi Mirela Puia deschid, odată cu acest proiect, seria spectacolelor de interpret prin care Teatrul Naţional oferă unui public curios de interacţiunea cu actorul, întâlnirea în laboratorul de creaţie în care actorul îşi asumă „la vedere” atât conceptul piesei, cât şi construcţia personajului.

Scenografia spectacolului Cele trei graţii este semnată de Geta Medinski. Muzica îi aparţine lui Sebastian Hamburger. Următoarea reprezentaţie a spectacolului este programată vineri, 23 februarie. (R.N.)

gratii1

gratii2

gratii3

gratii5

About Author

Connect with Me: