Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
zbigniewherbertsi-labirint-cu-peretii-sparti_021e85

Zbigniew Herbert şi „Labirint cu pereţii sparţi”

Înainte de anul 2019, când România şi Polonia vor sărbători 30 de ani de la căderea comunismului, vă invităm să cunoaşteţi unul dintre cei mai remarcabili poeţi ai secolului XX, care pentru polonezi reprezintă o autoritate artistică excepţională şi un model de conduită etică în faţa regimului totalitar.

Poezia lui Zbigniew Herbert (1924-1998) a avut o semnificaţie deosebită pentru persoanele aflate în legătură cu opoziţia poloneză anticomunistă. Acesta le-a redat speranţa miilor de oameni care l-au întâlnit în anii ’80, amintindu-le cât de importantă este în viaţă demnitatea, precum şi onestitatea şi fidelitatea faţă de valorile mărturisite.

Pentru prima dată, românii pot descoperi acum antologia de opere a poetului, eseistului şi dramaturgului polonez, cu titlul „Labirint cu pereţii sparţi”, publicată la Editura TracusArte. Cartea, apărută în perioada în care Polonia sărbătoreşte Anul lui Zbigniew Herbert, cuprinde 60 de poezii traduse de distinsul traducător de limbă polonă, prof. Constantin Geambaşu.

V-o recomandăm cu drag!

About Author

Connect with Me: