Asociația Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version

Repartitii 2009

 

REPARTITII OCTOMBRIE 2009


 


 

 

 

Începând cu data de 30 octombrie 2009, CREDIDAM operează cea de-a treia repartiţie a anului, care reprezintă sumele aferente trimestrului al doilea al anului 2009 şi pe cele anterioare reprezentând restanţe ale utilizatorilor către asociaţia noastră din 2006.
Detalii privind provenienţa şi cuantumul sumelor primite pe cardul dumneavoastră obţineţi accesându-vă căsuţa personală de pe acest site, utilizând username-ul şi parola primite de la serviciul Relaţii.

Este posibil ca, la această repartiţie, unii artişti să nu beneficieze de banii care li se cuvin. Motivele pot fi următoarele:

 1. Card expirat
 2. Adresă de contact inexactă
 3. Repertoriu neactualizat
 4. Utilizatorii (radiouri sau televiziuni) nu au remis playlist-ele sau nu au virat remuneraţiile cuvenite artiştilor.

Următoarea repartiţie se va efectua pe 23 decembrie 2009.

Pentru lămuriri suplimentare trimiteţi email la  claudia.popa@credidam.ro sau telefonaţi la : 021.307.92.00 –  021.307. 92 01 –  0372.72.31.46, 0372.72.31.47 –  0372.72.31.48.

 

REPARTITII AUGUST 2009


In data de 5 august, Credidam a efectuat a doua repartitie din 2009. Aceasta repartitie a luat in considerare playlistele primului trimestru 2009.

Au fost prelucrate un numar de 68 playliste de radio si 28 playliste de TV aferente primului trimestru si unor trimestre anterioare lui 2009, pentru care s-au facut platile pana in momentul repartitiei. Din pacate, avem nenumarate posturi radio si de TV care nu au facut plati si/sau nu au furnizat playliste. Lista alba si neagra a posturilor radio si TV pentru trimestrul 1 2009 poate fi consultata aici.

Totodata mentionam ca in aceasta repartitie au fost luate in considerare actualizarile de repertoriu facute pana in luna ianuarie inclusiv. Deoarece incepand cu luna noiembrie 2008, numarul de cereri de actualizare de repertorii a crescut exponential atat ca numar cat si ca volum, iar documentele oferite de artisti au fost redactate nu intotdeauna citet, procesarea repertoriilor a devenit o prioritate pentru Credidam si ne-am focalizat atentia si resursele pentru recuperarea decalajelor. In acest sens, am luat urmatoarele decizii:

 1. Am angajat un numar important de persoane dedicate introducerii in baza de date a repertoriilor deja primite,
 2. Am restructurat sistemul de definire a repertoriilor, pe genuri si functii, pentru a fi mai adaptati specificului fiecarui tip de interpretare
 3. Am refacut site-ul www.credidam.ro, care in aceasta prima faza este dedicat numai artistilor interpreti si permite accesul acestora, pe baza numelui utilizator si a parolei, la casutele personale unde vor putea fi vizualizate:
  1. detalii ale repartitiei,
  2. posibilitatea actualizarii informatiilor personale, inclusiv a celor de contact,
  3. posibilitatea actualizarii si validarii repertoriilor.

Credem ca acest nou site raspunde nevoilor informationale ale artistilor interpreti si este un instrument util pentru comunicarea dintre Credidam si Dvs.

Suntem deschisi oricaror propuneri constructive si oricaror aprecieri privind noua forma de comunicare. Incercam pe aceasta cale sa incurajam transmiterea informatiilor on-line, cu efecte benefice atat in ceea ce priveste timpul alocat de Dvs, viteza de introducere a informatiilor in baza de date si consumul de hartie.

In situatia in care artistii au uitat parola, sunt rugati sa trimita un e-mail la adresa claudia.popa@credidam.ro, pentru obtinerea acesteia.