Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
Plastic

“Plastic” de Marius Von Mayenburg deschide Stagiunea de Teatru 2019 cu o nouă reprezentaţie pe scena de la Arcub

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti redeschide porţile sălii mari de spectacole începând de luni, 14 ianuarie 209, cu excelenta montare a piesei de teatru ”Plastic”de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, fiind urmată de noi reprezentaţii ale spectacolelor de teatru de succes cuprinse în cadrul stagiunii de teatru 2018 – 2019 organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Comedia romantică ”Idolul şi Ion Anapoda” regizată de Mariana Cămărăşan se va juca în data de 19 ianuarie, ”Artists Talk” în regia Gianinei Cărbunariu – una dintre cele mai originale şi bine primite producţii de la ARCUB va fi prezentată pe 21 ianuarie, iar spectacolul de teatru înţesat cu momente pline de umor, ”Schneider şi Schuster” va fi readus în atenţia publicului pe 27 ianuarie, la Sala Mare din str.Lipscani nr.84-90.

Plastic de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, primul spectacol de teatru programat la început de an se va juca luni, 14 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Mare.

Plastic îi are în distribuţie pe Ioana Mărcoiu, una dintre cele mai apreciate actriţe ale noii generaţii, care a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul Vilma din „Nefericiţii” în regia Zsuzsannei Kovacs şi pe Bogdan Dumitrache, cunoscut publicului din filmul Poziţia Copilului de Călin Peter Netzer şi câştigător al titlului de „Cel mai bun actor”, la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian 2017, pentru rolul din Pororoca de Constantin Popescu. Distribuţia este completată de Cristina Toma (Premiul Criticii pentru cel mai bun debut, în Priveşte înapoi cu mânie, 1996), Istvan Teglas (Între noi totul e bine de Radu Afrim, TNB, Hedwig and The Angry Inch, la Point) şi tânărul actor Ciprian Nicula, care s-a făcut remarcat odată cu spectacolul O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii de Bobi Pricop, la TNB.

Aşa cum declară regizorul, „Plastic” este o satiră ce trage din toate poziţiile în toate direcţiile. Viaţa unor oameni bine intenţionaţi din clasa mijlocie, acest acvariu frumos/ kitchos, pare un tăvălug ce nivelează, fără să vrea, orice relaţie ce ar trebui, în teorie, să funcţioneze. Căci ei au renunţat la orice raport de forţă în familie, în profesie, în artă. Iar această condiţie duce la întrebări complexe: de felul: „E omul capabil să-şi creeze un mediu funcţional, nedestructiv? De ce nu merge nimic din ceea ce încercăm decât parţial, chinuit, ridicol?””.

În producţia de la ARCUB, regizorul decupează atent, într-un decor inedit şi elegant realizat de scenografa Velica Panduru, teme contemporane, dozând eficient impactul fiecărei noi scene asupra publicului. Muzica semnată de Lucian Ban, pianistul new-yorkez de origine română, punctează fin trecerile personajelor de la o stare la alta, urmărind gradual transformarea unei lumi realiste într-o instalaţie artistică atipică.

Cu Plastic, pe textul scris de Marius von Mayenburg în 2015, Theodor-Cristian Popescu este la şasea montare a textelor dramaturgului german, după Perplex, la Teatrul Clasic din Arad, Martiri şi Piatra, la Târgul Mureş, Urâtul, la Teatrul German din Timişoara, Chip de foc, la Teatrul Prospero din Montréal.

Plastic

About Author

Connect with Me: