Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
marina si Ulay

Maia Morgenstern şi Marius Bodochi sunt Marina şi Ulay la Muzeul de Artă din Timişoara

Povestea de dragoste, zbuciumul artistic, amintirea unora dintre cele mai impactante performance-uri artistice din istorie, ale Marinei Abramović şi Ulay, vin, în premieră, în faţa publicului timişorean.

Ce actriţă ar fi putut să exprime mai bine forţa creativă şi spiritul puternic al Marinei Abramović decât Maia Morgenstern, care este ea însăşi un artist desăvârşit, o prezenţă impetuoasă şi un talent excepţional al scenei româneşti şi internaţionale de teatru şi film?

La fel şi Ulay, fostul partener de viaţă al Marinei, un artist adevărat, dar a cărui operă a fost mereu umbrită de scandalurile avute cu fosta sa iubită, interpretat de Marius Bodochi, un actor de mare profunzime şi un reper al teatrului românesc.

Pe un scenariu al dramaturgei Edith Negulici, Maia Morgenstern şi Marius Bodochi vor susţine un spectacol-lectură în cadrul expoziţiei Woman, all too woman, organizată de META Spatiu şi Muzeul de Artă Timişoara, în care este prezentă şi celebra instalaţie a Marinei Abramović – Balkan Baroque. Spectacolul, care urmează a fi lansat la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, aduce în prim plan relaţia şi personalităţile complexe a doi artişti importanţi de pe scena contemporană internaţională.

Spectacolul – programat luni 10 septembrie de la orele 19:00,  este urmat de un moment muzical, un recital la harpă, susţinut de Iulia Moldovan. (R.N.L.)

marina si Ulay

About Author

Connect with Me: