Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
Joia la film

Joia la film – o nouă serie de filme prezentate în live streaming din 21 ianuarie

Institutul Italian de Cultură are plăcerea de a prezenta o nouă serie de 14 filme italiene ce vor fi difuzate în streaming online, în colaborare cu True Colours, ce va începe în data de 24 ianuarie și va continua până la sfârșitul lunii mai.

În fiecare joi, între orele 20 și 24, pe platforma My movies, folosind un link și un cod de acces care ca fi publicat în fiecare săptămână pe site și pe pagina de Facebook a instituţiei, veți putea viziona doar pe teritoriul României filmele în program, subtitrate în limba română. Au fost selectate filme recente, realizate între anii 2017 și 2020, care îi au ca protagoniști pe actorii cei mai importanți din cinematografia italiană contemporană: Vincenzo Salemme, Valeria Golino, Miriam Leone, Alessandro Gassmann, Riccardo Scamarcio, Fabrizio Bentivoglio, Diego Abatantuono, Alessandro Siani, Claudia Pandolfi, Marco Giallini, Isabella Ferrari, Giuseppe Battiston.

Este vorba de o selecție de filme care vorbește despre transformările sociale din Italia, despre provocările și contradicțiile lumii de azi, cu ironie și sensibilitate. Filmul este și o mărturie a modelor, ritualurilor, miturilor și a schimbărilor petrecute.

În cadrul acestei serii de filme au fost incluse și câteva filme clasice, făcând un salt de câteva decenii, pentru că s-a dorit readucerea în atenție a acelor pelicule care ne permit să aruncăm o privire și spre Italia secolului XX și să revedem câteva capodopere de Dino Risi, Ettore Scola și Nanni Moretti. Cu ocazia Zilei Memoriei, celebrată în data de 27 ianuarie, deci miercuri, nu joia ca de obicei, în program a fost inclus “La finestra di fronte” (2002) de Ferzan Ozpetek, o călătorie în trecutul și prezentul emoțiilor, care explorează sufletul uman și memoria istorică, amplasat în lumea contemporană, dar care face legătura cu evenimentele cutremurătoare din 1943 și cu deportarea.

Joia la film

About Author

Connect with Me: