Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
nightwish

După trei ani, Nightwish din nou în România

Nightwish revin după 3 ani în România, vineri, pe 17 august la Romexpo în aer liber pentru un concert memorabil! Show-ul face parte din turneul mondial “Decades” prin care trupa sărbătoreşte 20 de ani de activitate şi se va bucura de o producţie de excepţie!

Nightwish este formaţia care nu mai are nevoie de nicio prezentare, după 20 de ani pe scena internaţională a metalului, Nightwish şi-a asigurat prezenţa în istoria muzicii. Cea mai de succes trupă nordică de metal, Nightwish va ajunge la Bucureşti pentru a oferi fanilor din România o călătorie prin întreaga discografie a grupului finlandez. Cu 8 albume la activ, compuse în mare parte de fondatorul şi mastermind-ul Tuomas Holopainen, Nightwish a ajutat mult la popularizarea şi dezvoltarea symphonic metalului precum şi la consacrarea aşa-numitelor female fronted metal bands. Treptat, albumele formaţiei au ajuns în topurile din întreaga lume, cel mai recent, Endless Forms Most Beautiful primind discul de aur în ţări precum Cehia, Germania sau Elveţia şi de două ori discul de platină în Finlanda.

Cel mai de succes album rămâne Imaginaerum, care a ajuns pe locul 27 în Top Billboard 200. În plus, a primit 5 discuri de aur şi 3 de Platină. Dark Passion Play a primit 4 discuri de aur şi 5 de Platină, intrând şi el în Top 100 Billboard 200. Cu toate acestea, albumul care a primit cel mai rapid un disc de aur a fost Century Child care a reuşit acest lucru la doar 2 ore de la lansare. În total, au primit peste 60 de discuri de platină şi aur, având 5 albume clasate pe locul 1 şi 13 single-uri pe aceeaşi poziţie. Dark Passion Play a fost al şaselea album al formaţiei şi este cel mai scump album produs de un artist sau un grup finlandez, Jukka Nevalainen declarând că în total, costurile au ajuns la aproximativ jumătate de milion de euro.

În momentul de faţă Nightwish înseamnă: Tuomas Holopainen – keyboards, piano, synthesizers, Emppu Vuorinen – guitars, Jukka Nevalainen – drums, percussion (1997 – 2014; on hiatus), Marco Hietala – bass, vocals, Troy Donockley – uilleann pipes, tin whistle, low whistle, guitars, bouzouki, bodhrán, vocals, Floor Jansen – lead vocals
Kai Hahto – drums (session/touring). (R.N.)

nightwish

About Author

Connect with Me: