Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
dirty

Dirty Shirt în Quantic Open Air

Proaspăt întorşi de la Wacken Open Air, Dirty Shirt anunţă ultima apariţie Open Air pentru anul 2019! Se va întâmpla pe 22 septembrie în Grădina de Vară Quantic, unde trupeţii promit un playlist de zile mari presărat atât cu piese de albumul lansat în acest an cât şi hituri mai vechi care te vor ţine în priză pe toată durata show-ului.​

Dirty Shirt este, fără îndoială, una din cele mai originale şi iubite formaţii de rock din România, cunoscută datorită măestriei cu care combină elementele muzicale moderne din rock / metal cu influenţe tradiţionale din Europa de Est, dar şi world music, funk, electro, etc.

Ascensiunea formaţiei maramureşene în ultimii 5 ani, atât în ţară cât şi în străinătate, este una formidabilă. Odată cu lansările albumelor ”Freak Show” în 2013 şi ”Dirtylicious” în 2015, aclamate în unanimitate de presă şi public, au urmat turnee susţinute în ţară şi în Europa, care s-au încununat cu locul 2 la finala internaţională a celui mai mare concurs de muzică rock independentă din lume, Wacken Metal Battle, al premiului „Best Romanian Act Metal” la Maximum Rock Awards 2014, cât şi al titlului de „Best Romanian Rock Ambassador” în cadrul Metalhead Awards 2014.

În 2017, Dirty Shirt a realizat un proiect extrem de ambiţios şi original, FolkCore DeTour, un turneu naţional alături de o orchestră tradiţională completă (Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania), concretizat cu un album live înregistrat în cadrul concertului de la Arenele Romane, Bucureşti.

În prezent, Dirty Shirt poate fi considerată o formaţie de succes pe scena metal românească, ajungând să atragă un public din ce în ce mai numeros, fiind cap de afiş la cele mai mari evenimente metal din România (Rockstadt Extreme Fest, Metalhead Meeting, Bucovina Rock Castle, etc.)

La nivel internaţional, ascensiunea trupei a fost constantă, având la activ numeroase concerte în UK, Germania, Cehia, Franţa, Ungaria, cântând alături de formaţii precum Orphaned Land, Skindred şi la diferite festivale, culminând cu participarea la W.O.A. 2019.

About Author

Connect with Me: