Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți / credidam-english-version
CArtfest

C’Art Fest

Şi anul acesta, vreme de opt zile, Cristianul va fi capitala culturală a judeţului cu a cincea ediţie a festivalului C’Art Fest, unde sunt aşteptaţi aproximativ 30.000 de spectatori.

Pascal Bruckner, Maia Morgenstern, Marcel Iureş, Zdob şi Zdub Nicu Alifantis, Ada Milea şi Alexandru Bălănescu, Luiza Zan, Harry Tavitian, Ovidiu Lipan Ţăndărică, spectacole de stradă cu fachiri, spectacole de teatru, un concert în premieră naţională omagiu Maria Tănase, conferinţe pe teme istorice, dar nu numai, diversitate şi multiculturalitate la cea de-a cincea ediţie a C’Art Fest care se va desfăşura la Cristian între 15 şi 22 iulie sub sloganul Unul pentru toţi.

C’Art Fest este cel mai amplu şi mai important festival cultural al judeţului Braşov, care aduce spectatori din toată ţara aproape de nume mari ale artelor româneşti şi internaţionale. Ediţia din acest an a C’Art Fest, a cincea, se va desfăşura într-un context istoric deosebit: 2018 este anul în care România sărbătoreşte Centenarul Unirii. Dar Unirea Principatelor Române nu a însemnat doar alipirea unor teritorii, ci şi aducerea împreună a unor oameni, etnii, culturi şi tradiţii diverse, care au devenit una singură. Iar aceasta este şi misiunea pe care ne-am propus-o pentru cea de-a cincea ediţie a festivalului: celebrarea diversităţii culturale printr-o serie de evenimente şi spectacole care să aducă împreună etniile care locuiesc laolaltă în spaţiul românesc, dezbateri culturale şi filosofice cu miez şi sens pentru Centenar.

Ca şi anul trecut, structura ediţiei a cincea va rămâne aceeaşi, bazată pe cele patru secţiuni, însă fără a se limita la acestea: teatru, carte, muzică şi stradă. Toate evenimentele care vor alcătui programul se vor subscrie sloganului Unul pentru toţi şi ideii generoase de multiculturalitate în spaţiul românesc. A fost conturată cu grijă fiecare secţiune, astfel încât să răspundem deopotrivă propriilor exigenţe şi dorinţei de a creşte şi mai mult festivalul, dar şi exigenţelor unui public tot mai numeros, divers şi cultivat. Anul acesta, C’Art Fest va cuprinde nume mari din toate artele, din ţară şi din străinătate, nume care prin însăşi sonoritatea lor vorbesc despre diversitate şi multiculturalitate. (R.N.)

CArtfest

About Author

Connect with Me: